IMPRONEDJELJAK

IMPRONEDJELJAK / IMPROMONDAY
večeri slobodno improvizirane glazbe /
concert and improvised music sessions series
Ponedjeljak / Greta, Ilica 92, Zagreb / 21h

Tom Jackson (klarinet, saksofon),
britanski glazbenik, improvizator, aktivno djeluje na polju klasične i slobodno improvizirane glazbe u Londonu i diljem svijeta. Kao prvi klarinetist nastupao je sa New London Sinfonia, British Sinfonietta in National Chamber Orchestra of Wales i bio član mnogih sastava; Apartment House, Lontano, Plus-Minus, ChampdAction, Ictus, Splinter Cell and Cardiff Music Collective…

Vid Drašler (bubnjevi, udaraljke),
jedan od najznačajnijih predstavnika slovenskog free jazza. Opseg njegovog djelovanja uključuje različitie duete, ad hoc sastave, studijske sessione i solističke nastupe. Trenutni fokus njegovog rada usmjeren je u skupine Oholo! i TiTiTi. Posebno je potrebno istaknuti njegovo dugogodišnje sudjelovanje s Mariom Rechternom i Lindom Sharrock. Također je član free jazz tria Drašler- Karlovčec-Drašler. Nakon završetka školovanja kod bubnjara Zlatka Kaučiča, započinje svoje djelovanje u regionalnom glazbenom prostoru u skupinama Zmajev Rep, Malik, a kasnije nastavlja u različitim drugim formacijama sa gitaristom Vitjom Balžaroskym, violinistom Markom Jeničem i sada sa britanskim klarinetistom Tomom Jacksonom. Aktivan je i u skupini Orkestrada in na zadnjoj ploči skupine All Strings Detached – Septet.

https://vimeo.com/161228855https://youtu.be/8vQd-RbEKMU

Nakon njihovog nastupa, biti ce improv session sa prisutnim glazbenicima. Osim glazbenika, na sudjelovanje na impronedjeljcima pozivamo vizualne umjetnike, performere, plesače, pjesnike i sve one koji u formi slobodne improvizacije pronalaze prostor za ekspresiju, istraživanje, komunikaciju, umjetničku slobodu i kreativnost.
Impronedjeljke organizira Damir P. Kafka (voditelj umjetničke organizacije Cargo), u suradnji sa galerijom Greta, KCM Mesnička, uz podršku Ministarstva kulture i Austrijskog Kulturnog Foruma.
Preporučena donacija: 20 kn (sav prihod od ulaznica ide zvođačima)