Guionnet & Murayama

Pozivamo vas na Impronedjeljak u nedjelju u Greti

IMPRONEDJELJAK / IMPROMONDAY (on Sunday)
večeri slobodno improvizirane glazbe /
concert and improvised music sessions series
JEAN-LUC GUIONNET (alt sax) & SEIJIRO MURAYAMA (percussions, voices)

Nedjelja, 23.02.2020. – 21h
Galerija Greta, Ilica 92, Zagreb

Za nas, IMPROVIZACIJA=IN-SITU

Kvalitete i unikatne kvantitete lokacije improvizacije su prvi uvjet naše glazbe, okidač koji nas primorava da sviramo na jedan ili drugi način. Neizbježno, ovo podrazumijeva velike različitosti između jednog ili drugog koncerta. Kroz naša raspoloženja u određenom trenutku (kako je nužno da smo podložni raspoloženjima!), arhitektura i akustika lokacije improvizacije, pažnja publike i karakteristike pozadinske buke, lokacija i trenutak prolaze kroz naš filter sklonosti da nešto sviramo ili ne sviramo.

Jean-Luc Guionnet
Duo je život započeo kao projekt čiste glazbene improvizacije. Krenuo je 2006. kao dio koreografskog projekta Catherine Diverr ”Blowin”, u isto vrijeme gradeći svoj vlastiti put. Struktura, prisustvo plesača, svjetla, objekti, svi elementi ovog stvaranja primorali su nas da pronađemo potpuno drugačije glazbene igre, unatoč tome što je projekt bio usidren u svima dobro poznat svijet improvizacije. Iz ovog gledišta nastala je ideja istraživanja različitih polja, pretpostavljajući ”ne-koncert” situacije u smislu određenih prostorno-vremenskih koordinata i u smislu tišine.
Svirati koncert kao da je ne-koncert.
U potrazi za odsustvom.

Murayama Seijiro
https://youtu.be/C_KSiBXlIsM
https://youtu.be/Zr0HkQRqE7Q
https://youtu.be/fwqJ_s78XS0

Nakon njihovog nastupa je improv session sa prisutnim glazbenicima. Osim glazbenika, na sudjelovanje na Impronedjeljcima pozivamo vizualne umjetnike, performere, plesače, pjesnike i sve one koji u formi slobodne improvizacije pronalaze prostor za ekspresiju, istraživanje, komunikaciju, umjetničku slobodu i kreativnost.

Impronedjeljke organizira Damir P. Kafka i umjetnička organizacija Cargo, u suradnji sa galerijom Greta, KCM Mesnička, uz podršku Ministarstva kulture i Austrijskog Kulturnog Foruma.

Preporučena donacija za muzičare: 20 kn