Sunčana Brkulj

Pozivamo vas na otvorenje izložbe Sunčane Brkulj
“Inferno”
Ponedjeljak / 02.03.2020. / Greta, Ilica 92, Zagreb / 20h

Projekt “Inferno” prikazuje devet krugova pakla prema Danteu Alighieriju kroz medij eksperimentalnog kolaža. Nadahnuće iz kojeg je projekt proizišao bili su srednjovjekovni prikazi pakla, nakićeni, uz strah od praznog prostora i velike mase elemenata prikazane na jednom platnu. Kolaži su napravljeni od papira, kartona, vreća za smeće, pribadača, i bilo kojeg drugog materijala iz svakodnevne uporabe.
Neiscrpno slikovit svijet Danteove “Božanstvene komedije” upotrebljen je kao tematska okosnica iz koje su kolaži nastali potpuno slobodno, eksperimentalnim pristupom i igranjem materijalom, a rezultat je devet kolaža, devet krugova pakla, i devet različitih likovnih atmosfera.

Sunčana Brkulj studentica je animiranog filma na Akademiji Likovnih Umjetnosti u Zagrebu. Profesionalno djeluje u području animiranog filma, te je autorica dvaju filmova kratkog metra, od kojih je noviji, “I’M NOT FEELING VERY WELL” produciran 2019. Osim animacijom, Sunčana se bavi autorskim ilustracijama u raznoraznim medijima, pretežito eksperimentalnom kolažu, i stripovima koji su objavljivani unutar publikacije “KOMIKAZE”.