6.8.2013. – Vesna Šantak i Joanna Wong6.8.2013. – Vesna Šantak & Joanna Wong

parispozivamo Vas na otvorenje izložbe fotografija Joanne Wong i Vesne Šantak 6.8.2013. U UTORAK, U 20 SATI,
Ilica 92, Zagreb

Izlažu:
Joanna Wong – fotografije
Vesna Šantak – fotografije
Jérémy Faivre – glazbeni performance

Glazbeni performance: U realnom vremenu, dok nastaje skladba, preko računala i projektora se projicira glazbena vizualizacija.

Izložba “PARIS A Resident’s Perspective” je rezultat suradnje između umjetnika iz Pariza i Zagreba. Osnovna tema zajedničke izložbe je doživljaj Pariza – kroz oči rezidenata u Parizu. Doživljaj Pariza izvan nekih uobičajenih prikaza na koje smo svi navikli – Eiffelov toranj, rijeka Seina, Trijumfalna kapija itd.

Joanna Wong, fotografkinja i multimedijalna umjetnica iz Pariza. Završava studij vizualnih umjetnosti na Université Paris, Panthéon-Sorbonne. U svojim izražaju polazi od prikaza ljudi koji stvaraju grad – njihovi portreti i njihovi međusobni odnosi kao antiteza arhitekturi, znamenitostima. Izlaže crno bijele fotografije u analognoj tehnici.

Jérémy Faivre, Pariz. Glazbenik i multimedijalni umjetnik (Master Degree in NTIC) se predstavlja sa glazbenim performanceom. Glazbu koji je skladao na klaviru povezao je sa grafičkim programom – svaki ton je povezao sa određenom bojom. Na otvorenju će izvesti glazbeni perofmance –glazbenu vizualizaciju. U realnom vremenu, dok nastaje skladba, preko računala i projektora se projicira glazbena vizualizacija.

Vesna Šantak, Zagreb. Akademska slikarica – grafičarka. Osim likovnim umjetnostima, bavi se i plesnim performanceom. Izlaže fotografije u boji koje su nastale za vrijeme rezidencije u Cite Internationale des Art u Parizu 2010. godine. Fotografijama želi prikazati svoje svakodnevno putovanje kroz Pariz – istraživanje ritma grada i njegove svakodnevice – spoj tradicije i kulturnog nasljeđa kroz današnji urbani ritam.

Fotografije Vesne Šantak razvija:
AVI STUDIO:
https://www.facebook.com/AVIstudio.hr?ref=ts&fref=ts
www.avi-studio.hr