6.5.2019. Maja Bachler – Volare

Pozivamo vas na otvorenje izložbe Maje Bachler ”Volare”
Ponedjeljak, 06.05.2019. / Greta, Ilica 92, Zagreb / 20h.

***************************************************

Uspomene, za koje se prečesto hvatamo kao za neke statične točke u struji vremena, možda ipak žive svojom neuhvatnom dinamikom. I naizgled jasni odrazi sjećanja mogli bi biti samo prešućene iluzije. Biti pasivan promatrač tih izgubljenih motiva ili njihov aktivni stvaratelj za one sanjivog duha, još je uzaludno pitanje. Vrijeme je za dugo odgađani ulazak u čistu i dobro skrivanu plohu svijesti, u kojoj, u tom vizualnom misaonom eksperimentu, možemo stvarati sve ono što dijete u nama želi. Našoj mašti tako odjednom ništa nije nimalo strano, pa niti susret s mačkama koje drsko balansiraju na nekoj nevinoj životinji. Skladno nedoticanje poda i gubljenje glave u oblacima (ili balonima) savršeno je normalno za onoga koji može život doživjeti u svakoj dimenziji, pa i u svijetu boje, oblika i savršene forme. Potpuna sloboda sanjarskog izražaja vraća u život likove koje nikada nismo prestali nositi u tom potisnutom cirkusu, bila to deva, žirafa ili konj.
Marta Paladin, Ana Marija Ristić i Miljana Stojčić
(učenice četvrtog razreda Prirodoslovne škole Vladimira Preloga)

U svome radu Maja Bachler i dalje ostaje u figurativnom izričaju. Slikajući akvarelom istražuje mogućnosti te tehnike koristeći vizualno dojmljiv sadržaj pomoću kojeg konstantno balansira između ozbiljnosti i frivolnosti, odnosno trezvenog i ludičkog, postižući ponekad neuobičajene i nadrealne situacije.
Rođena je 1983. godine u Zagrebu. Diplomirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu i likovnu kulturu na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer slikarstvo. Članica je HDLU-a, te je dosad izlagala na brojnim grupnim i samostalnim izložbama. Živi i radi u Zagrebu, nastavnica je Likovne umjetnosti i Sociologije u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga, te voditeljica slikarske radionice u Ateljeu na br. 1 – A1.