30.10.2017. – Lucija Krizman – Prijelaz

lucija_krizman

Pozivamo vas na otvorenje izložbe Lucije Krizman ”Prijelaz” u ponedjeljak 30.10.2017. u 20h, Galerija Greta, Ilica 92, Zagreb.

Rad Lucije Krizman, okrenut je samome sebi i privlačan u svojoj intimnosti. Othranjen na samoj supstanciji umjetnice, figurativno utjelovljuje njezino putovanje kroz vlastite mentalne krajolike.
Tripartitna kolekcija sastoji se od niza metamorfnih elizejskih dijelova koji rad zaokružuju eteričnim obrisom, tražeći od nas potpunu pažnju onkraj osjetila.
Suština umjetnice prožima njezino djelo poput niske impulsa koja se gradi na temi identiteta, odišući kameleonskom naravi i pretvarajući se u metaforičko “tijelo” misli koje postupno napaja njezin vizualni izričaj.

Lucija Krizman rođena je 1985. godine u Zadru, a trenutno živi i radi u Londonu. Diplomirala je dizajn nakita na Central Saint Martinsu u Londonu, 2017. godine. U svom radu osim nakitom, bavi se instalacijama, skulpturama i pokretnim slikama. Tematika radova joj je najčešće povezana s propitkivanjem osobnog identiteta. Dobitnica je dva priznanja na Central Saint Martins-u, te je sudjelovala na projektu ‘Crossborder’ u Nizozemskoj i na radionici ‘Selfie now’ koju je vodio poznati nizozemski umjetnik Ruudt Peters. Radovi su joj izlagani u sklopu ‘Pitcher event-a’ (2016.) za interaktivni performans u Londonu i na ‘Show two’ (2017.) izložbi Central Saint Martins-a.