31.10.2016. – Dragoslav Dragičević ‘Bez naziva’

dragicevic

Pozivamo vas na otvorenje izložbe ‘Bez naziva’  Dragoslava Dragičevića u ponedjeljak 31.10.2016. u 20h. Greta, Ilica 92, Zagreb.
Izložba ostaje otvorena do 04.11.2016. svakim danom od 17 do 20h.

Bez naziva (2015.) Dragoslava Dragičevića prostorno je iskustvo izvorno temeljeno na subjektivnom promišljanju odnosa pojedinca i društvene matrice u kojoj je ukotvljen i kojom se, silom prilika, kreće. Figurativno govoreći, Dragičević se u prethodnim radovima već osobno razračunao s mrskim mu nametanjima i ograničenjima slobode izbora, postižući osobno zadovoljstvo koje se na površinskoj razini umjetničkog djela može doimati kao izraz naslade i egoizma. Uostalom, zašto ne bismo likovali povodom izvojevane bitke, makar bila simbolična?
Bez naziva konceptualna je nadogradnja rada iz 2015. godine, prilagođena izlagačkom prostoru i publici. Nakon što je kroz rad ostvario vlastite zamisli, Dragičević nas poziva da slobodno zgazimo ili šutnemo njegove kartonske objekte-kućice kako bismo došli do osobne zadovoljštine i zadobili nadzor nad situacijom. Promatrač postaje sudionik u oslobađajućem procesu.

Božo Kesić