30.11.2015. – David Belas “Mašta na v o lj u”30.11.2015. – David Belas “Mašta na v o lj u”

masta

Pozivamo vas na otvorenje izložbe Davida Belasa “Mašta na v o lj u” u ponedjeljak 30.11.2015. Greta, Ilica 92 u 20h.

Umjetnička praksa Davida Belasa ravnomjerno se djeli na likovnu-vizualnu umjetnost te izvedbenu-dramsku pa s pravom ga možemo nazvati izvornim multimediskim umjetnikom.
U svom dosadašnjem radu autor više od 60 performansa, izlagao na 10 grupnih i nekoliko samostalnih izložba. Također prilikom vođenja galerije “I” postavlja preko 50 izložba poznati umjetnika. Unutar kazališnog svijeta glumi u 28 predstave. Autorski impuls ga upućuje prema režiji te realizira 14 predstava.
Rođen 1975. , živi i odrasta u Poreču, diplomira na Ekonomskom fakultetu u Rijeci
Educira se o kazališnom radu na brojnim međunarodnim seminarima i polazi niz kazališnih radionica od kojih su najznačajnije specijalizirane radionice iz MAPA – programa (Moving Academy for Performing Arts, Amsterdam)
Diplomira na spomenutoj akademiji MAPA 2010 godine.
2001. godine osniva Udrugu “I“ (01-11) proizvodnja suvremenih umjetnosti – za promociju, produkciju i edukaciju svih oblika suvremenih umjetnosti. Udruga je djelovala na području Hrvatske dakako prije svega u Istri.
2004. godine je jedan od osnivača festivala „Sedam dana stvaranja” te ostaje aktivan u organizaciji do dan danas, a od 2010 osmišljava i koordinira 7ds-sistem.

Danas kao slobodnjak živi i radi na relaciji Zagreb – Istra.

U svojoj umjetničkoj praksi nalazi se između likovne i izvedbene umjetnosti te u svom radu teži ka njihovoj integraciji.

http://davidbelas.weebly.com/