Radionica ekspresivne reciklaže

Pozivamo zainteresirane da se prijave na radionicu EKSPRESIVNE RECIKLAŽE!

Svi stariji od 16 godina koji bi voljeli bit kreativno vođeni kroz  nastanak likovnog djela/ dizajnerskog proizvoda, upuštajući se u  proces razgradnje subjektivnog doživljaja ili lišavanja predmeta iz neposredne okoline njihovih sentimentalnih, često opterečujućih vrijednosti u opuštenom, poticajnom i kreativnom okruženju su dobrodošli! Umjesto oblikovanja industrijski proizvedenog likovnog materijala bit ćete uvedeni u pojmove i postupke ‘ready made-a’, ‘asamblaža’, ‘dekolaža’ kroz recikliranje otpadnog materijala slučajno pronađenog ili ciljano odabranog za obradu teme po vašem izboru. Na primjer:  možete račune za struju pretvoriti u ornament za dekoraciju vaše noćne lampe; možete obiteljsku povijest prenijeti potomcima stvarajući vlastite ilustracije fotografijama iz obiteljskog albuma; od jumbo plakata možete iskrojiti i sašiti torbicu; puničinu kuhaču možete pretvoriti u ljuljačku za kanarinca ; i još mnogo toga što smo za vas osmislile i što ćete uz  puno smijeha, eksperimentiranja i zanimljivih priča koje odabrani predmeti sa sobom nose, sami otkriti! Kroz radionicu vodit će vas akademske umjetnice Ivana Ognjanovac i Nina Iris Bešlić koje pod pseudonimima HafoxaH i R&W već nekoliko godina stvaraju unikatne proizvode crpeći inspiraciju upravo iz svog privatnog okruženja,  svog likovnog stvaralaštva i ekologije.

 

Napomena: Ukoliko se ukaže interes postoji mogućnost otvaranja iste radionice za dječji (školski) uzrast.

 

 

HAFOXAH

Tijekom školovanja (ŠPUD Zg; ALU Zg; UAD Cluj, RO) postepeno sam razvijala sklonost eksperimentiranju sa atipičnim nosiocima likovne kompozicije. Umjesto klasičnih slikarskih podloga uvijek sam u potrazi za podlogom koja može postati predmetom sama po sebi. Moji crteži često postaju ‘nosivi’; postaju odjeća, posteljina, svjetiljka, foto album ili herbarij. Ne radi se pri tome o ilustraciji neke površine nego o traženju najprikladnije površine za crtež i njegov sadržaj. Tako su moje izložbe česće na slučajnim prolaznicima nego u zatvorenim galerijskim prostorima. Često ‘crtam pišući’ odnosno koristim slovo kao nosioc ritma i fragment ornamentalnog prikaza. Teme s kojima radim uglavnom su intimne a cilj je upravo ‘razgraditi’ ih i pretvoriti emotivni naboj u kreativno razmišljanje i djelovanje. U tom smislu blizak mi je godine osmislila sam i vodila niz likovnih radionica (za HDLU i MCUK Travno) kroz koje u suradnji s polaznicima istražujem i pronalazim nove sadržaje i načine oblikovanja.

R&W – Recikliraj i nosi

Odabir kolegija tijekom školovanja utjecao je na  moj likovni izraz  ( produkt dizajn – ŠLUS, slikarstvo – ALU Zagreb) te sam prirodno slijedila postmodernističku nit fuzioniranja raznih medija, tehnika i materijala. U svom radu često kombiniram različite umjetničke medije, brišući time razlike među njima. Interes za sadržaj pronalazim u neobičnim događajima, međuljudskim odnosima i bizarnoj stvarnosti svijeta u kojem živim. Edukacija iz Art –terapije i Integrativnog Gestalta uvodi me u prostor pedagoškog rada gdje koristim terapijski  pristup kao nevidljiv sadržaj u radu s polaznicima radionica. Od 2006. surađujem na mnogim projektima koji koriste umjetnost kao alat transformacije osobnih sadržaja ( „Vidjeti nevidljivo“ – promicanje urbane kulture među djecom s posebnim potrebama, „Doživljajna edukacija – 100 % prirodno“, „Umjetnost je i u meni i u tebi“, i „Sreća pripada trijeznim ljudima“) te kao voditeljica i profesorica likovnih programa za djecu i odrasle u suradnji s učilištima i umjetničkim udrugama: HDLU, Centar za kulturu i obrazovanje „Cekao“, Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn „ Tanay“,Zagreb. 2010. godine kreiram proizvod pod imenom Recycle & Wear ( Recikliraj i nosi ) koji kao glavni element kreativnosti kroisti princip reciklaže.

Gdje i kada?

U Galeriji Greta, Ilica 92, Zagreb

Ciklus od 8 susreta (2 mjeseca), subotom od 13h do 16h

Prvi susret 1. 12. 2012.

Cijena?

250kn mjesečno

Prijave?

Do 29. 11. 2012. putem e maila s naznakom „ za radionicu ekspresivne reciklaže“ na:

info@greta.hr ili kreativniatelje@gmail.com

ili telefonski na:

091 796 3365