Radionica ekspresivne reciklaže

GretaV01

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na radionicu EKSPRESIVNE RECIKLAŽE!

 Svi stariji od 16 godina koji bi voljeli bit kreativno vođeni kroz nastanak likovnog djela/dizajnerskog proizvoda, upuštajući se u proces razgradnje subjektivnog doživljaja ili lišavanja predmeta iz neposredne okoline njihovih sentimentalnih, često opterečujućih vrijednosti u opuštenom, poticajnom i kreativnom okruženju su dobrodošli! Umjesto oblikovanja industrijski proizvedenog likovnog materijala bit ćete uvedeni u pojmove i postupke ‘ready made-a’, ‘asamblaža’, ‘dekolaža’ kroz recikliranje otpadnog materijala slučajno pronađenog ili ciljano odabranog za obradu teme po vašem izboru. Na primjer: možete račune za struju pretvoriti u ornament za dekoraciju vaše noćne lampe ili obiteljsku povijest prenijeti potomcima stvarajući vlastite ilustracije fotografijama iz obiteljskog albuma. Kroz radionicu vodit će vas akademske umjetnice Ivana Ognjanovac i Nina Iris Bešlić koje pod pseudonimima HafoxaH i R&W već nekoliko godina stvaraju unikatne proizvode crpeći inspiraciju upravo iz svog privatnog okruženja, svog likovnog stvaralaštva i ekologije.

 Napomena: radionica je otvorena i za dječji (školski) uzrast.

HAFOXAH

 Tijekom školovanja (ŠPUD Zg; ALU Zg; UAD Cluj, RO) postepeno sam razvijala sklonost eksperimentiranju sa atipičnim nosiocima likovne kompozicije. Umjesto klasičnih slikarskih podloga uvijek sam u potrazi za podlogom koja može postati predmetom sama po sebi. Moji crteži često postaju ‘nosivi’; postaju odjeća, posteljina, svjetiljka, foto album ili herbarij. Ne radi se pri tome o ilustraciji neke površine nego o traženju najprikladnije površine za crtež i njegov sadržaj. Tako su moje izložbe česće na slučajnim prolaznicima nego u zatvorenim galerijskim prostorima. Često ‘crtam pišući’ odnosno koristim slovo kao nosioc ritma i fragment ornamentalnog prikaza. Teme s kojima radim uglavnom su intimne a cilj je upravo ‘razgraditi’ ih i pretvoriti emotivni naboj u kreativno razmišljanje i djelovanje. U tom smislu blizak mi je godine osmislila sam i vodila niz likovnih radionica (za HDLU i MCUK Travno) kroz koje u suradnji s polaznicima istražujem i pronalazim nove sadržaje i načine oblikovanja.

 Info o HafoxaH – http://www.hafoxah.blogspot.com/

R&W – Recikliraj i nosi

 Odabir kolegija tijekom školovanja utjecao je na moj likovni izraz ( produkt dizajn – ŠLUS, slikarstvo – ALU Zagreb) te sam prirodno slijedila postmodernističku nit fuzioniranja raznih medija, tehnika i materijala. U svom radu često kombiniram različite umjetničke medije, brišući time razlike među njima. Interes za sadržaj pronalazim u neobičnim događajima, međuljudskim odnosima i bizarnoj stvarnosti svijeta u kojem živim. Edukacija iz Art –terapije i Integrativnog Gestalta uvodi me u prostor pedagoškog rada gdje koristim terapijski pristup kao nevidljiv sadržaj u radu s polaznicima radionica. Od 2006. surađujem na mnogim projektima koji koriste umjetnost kao alat transformacije osobnih sadržaja ( „Vidjeti nevidljivo“ – promicanje urbane kulture među djecom s posebnim potrebama, „Doživljajna edukacija – 100 % prirodno“, „Umjetnost je i u meni i u tebi“, i „Sreća pripada trijeznim ljudima“) te kao voditeljica i profesorica likovnih programa za djecu i odrasle u suradnji s učilištima i umjetničkim udrugama: HDLU, Centar za kulturu i obrazovanje „Cekao“, Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn „ Tanay“,Zagreb. 2010. godine kreiram proizvod pod imenom Recycle & Wear ( Recikliraj i nosi ) koji kao glavni element kreativnosti koristi princip reciklaže.

 Info o R&W – http://recycleandwear.blogspot.com/ i o projektu http://creativeatelier.blogspot.com/

Gdje i kada?

U Galeriji Greta, Ilica 92, Zagreb

Odrasli – subotom od 13h do 16h

Djeca – subotom od 10h do 12h

Cijena?

Odrasli 250 kn mjesečno ili 100 kn po susretu ( 85 kn studenti )

Djeca 200 kn mjesećno ili 75 kn po susretu

Prijave?

Na e-mail s naznakom „ Za radionicu ekspresivne reciklaže“ na:

info@greta.hr ili kreativniatelje@gmail.com

ili telefonski na: 091 796 3365 ili 091 588 3807