8.2.2015. – Ivan Šeremet – S predsjednicom na kolačima8.2.2015. – Ivan Šeremet – S predsjednicom na kolačima

seremet

Pozivamo vas na otvorenje izložbe Ivana Šeremeta ‘S predsjednicom na kolačima’ u ponedjeljak, 08.02.2016. u 20h, Greta, Iica 92.

O izložbi:

Još jedan moj rad socijalnokritički angažiran. Tu dovodim u vezu umijetnost, kulturu, politiku.Razmišljam o identitetu koji će prepoznavati drugog. Tražim stvarnu dimenziju čovjeka.
S Predsjednicom na kolačima blaga je kritika moći ali i transparentan pristup konsenzusu. U vrenenu smo kad političari propovjedaju krepost dok večina preživljava. U toj melankoličnoj kupki u apsurdnom spoju izabranih i ostalih, previranju nemoći i utopiskih obećnja tek je ironija makar i privremeni spas.
Lik Predsjednice okružuju Romkinje koje svoju inteligenciju nalaze u prirodnim zakonima i instiktu koje svoj identitet ostvaruju participirajući u teškom životu.
Paradoksalno njihove priče umjesto gorčine imaju zahvalnost za postojanje:

Bit će bolje,kažu

Ivan Šeremet multimedijalni je umjetnik čija djelatnost obuhvaća brojne žanrove, od grafike, slika, instalacija, konceptnih tiskovina, performansa, dokumentarnog filma do autorskih kustoskog oblikovanja. Živi u Slavnoskom Brodu i u svom radu opservira prostor u kojem živi. To su osobna iskustva ispod kojih se javlja distancirani humor ali i poruga prema nekooperativnom okruženju.
Izlaže na tridesetak samostalnih izložbi i nizu skupnih izložbi. atuor je grafičke mape Pogled sa pjesnikom Goranom Remom i projekta Skice za melankoliju s deset autora.
Kao voditelj Multimedijalnog centra Galerije umjetnina u Slavonskom Brodu prezentirao je više od stotinu suvremeih umjetnika iz regije. O njegovom radu pišu Miško Šuvaković, Zvonko Maković, Mladenka Šolman, Antun Maračić, Iva R. Janković, Ivica Župan, Vlastimir Kusik, Goran Rem, Irena Bekić, Josipa Bubaš, Ksenija Orelj, Suzana Marjanić i drugi.

kontakt:
ivicaseremet@yahoo.com
+385989670734