5.4.2014. Prezentacija projekta ‘Institut za sve moguće’ & Performans ‘Oticon’ Ivana Bujgera; SineLinea’ platforma novog zvuka5.4.2014. Prezentacija projekta ‘Institut za sve moguće’ & Performans ‘Oticon’ Ivana Bujgera; SineLinea’ platforma novog zvuka

Pozivamo vas na dva događaja ove subote u Greti s početkom u 19h.

19.00h – Prezentacija projekta ‘Institut za sve moguće’ i razgovor s umjetnicima; Stefan Riebel i Ilse Ermen

21.00h – Performans ‘Oticon’ glazbenog umjetnika Ivana Bujgera u sklopu programa ‘Sinelinea’ – platforma novog zvuka

Greta, Ilica 92, 10000 Zagreb, subota 05.04.2014 u 19h.

‘Institut za sve moguće’

Institut za sve moguće vodi prostore, organizira događaje i otvara platforme za istraživanja i testiranja. Dosljedno svome imenu, pokušava razvijati, vezivati i razmjenjivati pozitivna kreativna iskustva.

Projekt se temelji na pronalaženju gradskih ‘niša’ u svrhu implementiranja nekomercijalnih programa u komercijalne strukture urbanog prostora. Ovaj program funkcionira kao organizam, kao stav, kao ideja, kao umjetnička suradnja, kao slika društva kakvo bi moglo izgledati. Projekti ovog Instituta stavljaju naglasak na umjetničke praksae koje se odvijaju daleko izvan dosega umjetničkih sajmova i komercijalnih galerija. Institut aplicira kratke događaje, obično ne duže od 3 dana, unutar kojih predstavlja inovativne forme, experimentalne procese, nedovršene koncepte I razigrane kreativne pristupe. Svi radovi i projekti realizirani unutar Instituta mogu I nemoraju funkcionirati.

The Institut für alles mögliche
web: http://www.i-a-m.tk/
fb: https://www.facebook.com/institutfuerallesmoegliche/https://www.facebook.com/institutfuerallesmoeglicheberlin

info on the works at az:
TEST ASSEMBLY FOR RECORD PLAYERS, BLANK VINYL AND TIME (#4) -https://www.flickr.com/photos/sr4838/8396282526/in/set-72157632563140078

HABEN UND SEIN -https://www.flickr.com/photos/sr4838/8807199122/in/set-72157633644394232
BG -www.beforegoogle.net
TRAUMINSELN -www.trauminseln.tk
DEAD PIXEL (#5) -http://dead-pixel.stefanriebel.de/

…………………………………………………………………………………………………………………….

Greta, Ilica 92, 10000 Zagreb, subota 05.04.2014 u 21h.

Sinelinea – platforma novog zvuka predstavlja:

‘Oticon – Throbbing Gristle re-looped’

solo for Gristleism and two guitars

Oticon je solo projekt glazbenog umjetnika Ivana Bujgera. Projekt je aktivan već desetak godina i iza sebe ima niz neobjavljenih albuma, koncerata, jedan soundtrack, jednu kolaboraciju sa američkom glazbeno-aktivističkom skupinom Ultra Red te obilje neostvarenih sound instalacija.

Ivan Bujger član je skupina Azot i Moire te je jedan od osnivača platforme novog zvuka Sine Linea.

Slogan oticona je people first.

Throbbing Gristle re-looped čine dvije kompozicije koje svoje polazište imaju u loopovima pjesama Hamburger Lady i 20 Jazz Funk Greats.

Trajanje: cca. 35 min.

www.oticon.com

Sine Linea je nastala 2009 godine iz potrebe da predstavi autore koji se bave prvenstveno novim formama zvukovnog izričaja, kao i inovativnim sintetičkim praksama audio-vizualne izvedbe.

Formalno “bez linije”, većina izvedbi je improvizirana, ali ipak bitno različita od jazza, ali ne nužno i suprotstavljena. Porijeklo vodi iz rada mnogih modernih kompozitora kao što su Cage, Xennakis, Radigue, Parmegiani, Malec dok se njen današnji društveni kontekst uobličuje u cijelom nizu autora koji vuku korijene iz eklektične mješavine raznorodnih rubnih umjetničkih praksi.

Namjera je od početka bila okupiti na jednom mjestu umjetnike koji razmišljaju i izražavaju se na ovaj način i žive u Zagrebu. Dati im neku vrstu mogućnosti za predstavljanje te ih tako potaknuti za daljnju komunikaciju. Naravno kroz godine uspostavljen je i kontakt s umjetnicima iz drugih gradova i država tako da su i oni postali bitan dio Sine Linea programa.

Nakon Galerije SC, galerije Bačva HDLU-a, Galerije Karas te Zagrebačkog plesnog centra i ove godine većina programa se odvija u Galeriji Greta, Ilica 92.