24.9.2018. – Luka Hrgović- “Slice of Life”

lh

Pozivamo vas na otvorenje izložbe Luke Hrgovića “Slice of Life”
Ponedjeljak, 24.09.2018 u 20h / Greta / Ilica 92, Zagreb

“Slice of Life” je naziv znanstveno fantastičnog, kratkometražnog igranog filma u režiji Luke Hrgovića i Dine Juliusa. Film je u nastanku nekoliko godina i autori vole o njemu govoriti kao o svom “passion projektu”. On je hommage filmovima zlatnog razdoblja Sci-Fi kinematografije 80ih godina prošlog stoljeća. Svi efekti su izvedeni na “old school” način poput onih u legendarnim filmovima : Alien, Star Wars te posebice Blade Runner koji je glavna inspiracija za nastanak Slice of Lifea. U filmu nema kompjutorski generiranih efekata i 3D animacije već su svi vizualni efekti izvedeni pomoću minijatura i back projekcija.
Na ovoj izložbi imate priliku vidjeti različite artefakte korištene u filmu, poput maketa i *”matte paintinga”. Za izradu maketa je većinskim dijelom zaslužan Luka Hrgović uz pomoć mladog i talentiranog Sandrina Požežanca, dok je “matte paintinge” naslikao veliki slikar i još veći prijatelj Stipan Tadić.
Predstavljeni dijelovi arhitekture i vozila nas uvode u kreativan, mračan, distopijski svijet Slice of Lifea, dok “matte” slike pojačavaju sam dojam i doslovno nas u taj svijet uvlače.
*Matte painting je jedna od najstarijih filmskih vizualnih tehnika korištena od samih početaka kinematografije. Najčešće je slikana uljanom bojom na staklu i prikazuje velike krajolike i setove koje nije bilo praktično/isplativo izgraditi u filmskom studiju.
www.sliceoflifefilm.com

Published
Categorized as PROGRAM