14.4.2013. – Sine Linea14.4.2013. – Sine Linea

Dragi prijatelji pozivamo vas na live act Sine Linea – platforme novog zvuka u Greti.

Ivo Korečić: Brazil dB

Ivo Korečić u svom solo radu elementima drone glazbe, koja dominira u matičnom kolektivu Azot, dodaje primjese ritma i, uz korištenje DIY elektroničkih instrumenata i gadgeta, stvara razigranu noise improvizaciju.

—————————————————-

Sine Linea je nastala 2009 godine iz potrebe da predstavi autore koji se bave prvenstveno novim formama zvukovnog izričaja, kao i inovativnim sintetičkim praksama audio-vizualne izvedbe.

Formalno “bez linije”, većina izvedbi je improvizirana, ali ipak bitno različita od jazza, ali ne nužno i suprotstavljena. Porijeklo vodi iz rada mnogih modernih kompozitora kao što su Cage, Xennakis, Radigue, Parmegiani, dok se njen današnji društveni kontekst uobličuje u cijelom nizu autora za koje je interesantno da vuku korijene iz punka ili metala.

Namjera je od početka bila okupiti na jednom mjestu umjetnike koji razmišljaju i izražavaju se na ovaj način i žive u Zagrebu. Dati im neku vrstu mogućnosti za predstavljanje te ih tako potaknuti za daljnju komunikaciju. Naravno kroz godine uspostavljen je i kontakt s umjetnicima iz drugih gradova i država tako da su i oni postali bitan dio Sine Linea programa.

Nakon Galerije SC, galerije Bačva HDLU-a, Galerije Karas te Zagrebačkog plesnog centra ove godine program se seli u Galeriju Greta, Ilica 92.