14.9.2015. – Goran Škofić ‘SEKTOR’14.9.2015. – Goran Škofić ‘SEKTOR’

skofic
Pozivamo vas na otvorenje nove izložbene sezone uz video rad Gorana Škofića ‘Sektor’ u ponedjeljak 14.09.2015 u 20h u Greti, Ilica 92, Zagreb.

Video prikazuje autentični radni okoliš i konkretne protagoniste, time se razlikujući od tipične Škofićeve video prakse. Razlozi se mogu prepoznati u kontekstu nastanka rada, suradnji umjetnika i radnika iniciranoj u sklopu festivala Škver u tamošnjem remontnom brodogradilištu na Malom Lošnju (2014.). Lucidan Škofićev potpis prisutan je pak u strukturi i radnji videa koja u potpunosti odskače od svakodnevne radne rutine. Varilački aparat, stvoren u industrijske svrhe, u ovom slučaju koristi se na drugačiji način. Izdvajanjem vizualnog efekta aparata stvara se audio-vizualna kompozicija bazirana na industrijskoj noise glazbi posebno skladanoj za ovu prigodu sa strane kompozitora Nenada Sinkauza. U kružnu kompoziciju postavljeno je 7 varilačkih aparata kao 7 muzičkih instrumenata. Glavni akteri su radnici koji akcijom varenja, umjesto da spajaju dva metala, sviraju i stvaraju jaku agresivnu glazbu.
Varioci koji su sudjelovali u videu su: Goran Antić, Filip Antić, Marijan Bosnić, Veljko Njatović , Nešo Natanović, Ljubo Knežević i Spayk.

‘Sektor’ – video loop instalacija

Video će biti projeciran u loopu svakim danom do četvrtka,
od 18 do 21h.

Published
Categorized as PROGRAM