14.11.2018. – S i N e L i N e A /// 30-50+ v /// platforma novog zvuka u Greti

sinelinea

Sinelina – platforma novog zvuka
Greta / Ilica 92 / Srijeda 14.11. i Četvrtak 15.11.2018. u 20h.

IGOR PAVLICA
DAMIR PRICA KAFKA
VLADISLAV KNEŽEVIĆ
HRVOJE PELICARIĆ
IVANA BANADALO
DENI PJANIĆ
BRANIMIR NORAC
LUKA NORAC
SONJA DOMITROVIĆ
MARKO JOVIĆ XTEMATIC
ANA KOVAČIĆ

Sine Linea kao platforma novog zvuka nastala je 2009. godine iz potrebe da predstavi autore koji se bave prvenstveno novim formama zvukovnog izričaja, kao i inovativnim sintetičkim praksama audio-vizualne izvedbe.

Formalno “bez linije”, većina izvedbi je improvizirana, ali ipak bitno različita od jazza, ali ne nužno i suprotstavljena. Porijeklo vodi iz rada mnogih modernih kompozitora kao što su Cage, Xenakis, Radigue, Parmegiani, Malec, dok se njen današnji društveni kontekst uobličuje u cijelom nizu autora koji vuku korijene iz eklektične mješavine raznorodnih rubnih umjetničkih praksi.

Namjera je od početka bila okupiti na jednom mjestu umjetnike koji razmišljaju i izražavaju se na ovaj način i žive ili rade u Zagrebu, dati im neku vrstu mogućnosti za predstavljanje te ih tako potaknuti za daljnju komunikaciju. Kroz godine uspostavljen je i kontakt s umjetnicima iz drugih gradova i država tako da su i oni postali bitan dio Sine Linea programa.

U ovogodišnjem izdanju predstavljamo jedanaest autora sa različitim pristupima u promišljanju i stvaranju zvuka. Nakon Galerije SC, galerije Bačva HDLU-a, Galerije Karas te Zagrebačkog plesnog centra, 2018. godine program se odvija u Galeriji Greta, Ilica 92.

www.sinelinea.net