12.6.2017. – Pi84 – Adam Llewellin & Anatolij Cernyavski

Pi84

Pozivamo vas na otvorenje izložbe “Pi84” u ponedjeljak 12.6.2017. u 20h, Greta, Ilica 92, Zagreb.

Ulazimo u novo doba digitalne revolucije, virtualne hiperstvarnosti i hologramske zabave- prepostavka je na kojoj smo utemeljili projekt Pi84.
Ideje za ovaj projekt imaju potporu u znanstvenim radovima najuglednijih fizičara, antropologa, liječnika, biologa- predavača na najprestižnijim svjetskim sveučilištima u čijim se radovima sve češće spominju izrazi poput „nova znanost“. Paralelno uz nju Pi84 nudi ideju tzv. „NOVE ZABAVE“ – kreativne, terapeutske te iscjeliteljske. Od pojedinca ne stvara potrošača nego kreativca. Igrajući se dolazimo do svog pravog identiteta, udaljenog od korporativne stvarnosti bazirane na materijalnim ucjenama.
Igrajuci se s tim konceptima pokusali smo prikazati u opipljivom 3D okruzenje metamorfozu ljudske imaginacije u stvarnost kao sto su različiti nadrealni elementi ljudske stvarnosti poput prekooceanskih putovanja avionom i osjecaja koje takva iskustva u nama stvaraju, tajnih vojnih projekata koji jos vise oživljavaju imaginaciju itd…
Ovaj projekt je spoj umjetnosti,znanosti, futuristickog dizajna i inžinjerstva o kojoj ovisi sigurnost i nesigurnost svijeta te polarizirajuce implikacije i krajnosti ljudskih dostignuća (onih poznatih i nepotvrđenih u javnosti)- u aerospace industriji.
Ova ideja spaja i budućnost tehnologije i umjetnosti, putovanja kroz nepoznate dimenzije, a njezin je najveći adut mogućnost individualiziranog pristupa pojedincu ili grupi.

Adam Llewellin & Anatolij Cernyavski