10.5.2014. – Borghesia ‘Mi vam ne vjerujemo’10.5.2014. – Borghesia ‘Mi vam ne vjerujemo’

borgesia
Izložba i premijera novog videa Borghesie ‘Mi vam ne vjerujemo’ u Greti

BORGHESIA / ANDRAŽ MULJAVEC / JANEZ BURGER Izložba i premijera novog videa MI VAM NE VJERUJEMO
Galerija Greta
Zagreb
Subota 10.05.2014. u 20:00 sati

Nakon više od dva desetljeća, Aldo Ivančić i Dario Seraval se vraćaju na glazbenu scenu. Mjesec dana prije izlaska novog albuma za američku diskografsku kuću Metropolis Records, naslovljenu I čovjek je stvorio boga, Borghesia se predstavlja sa tri nova vizualna projekta:

Dub Photo
Cover Art: And Man Created God
Video: We Don’t Believe You

Uz sudjelovanje fotografa Andraža Muljavca, Borghesia predstavlja seriju fotografija Dub Photo u kojoj se bavi načinima kako glazbenu dub tehniku prenijeti u medij fotografije. Također, serija je inspirirana i direktnim preradama slika i ikona ovog prostora i vremena, između ostalog i readymade Dada kotačem Marcela Duchampa koji ove godine slavi 100 godina. Svaka tema je napravljena u četiri koraka: pokušava uhvatiti događanje koji razgrađuju polaznu sliku i potom, sa dugom ekspozicijom analogno bilježi odjeke gibanja.
Uz Duchmapa, fotografije tematiziraju i Clinta Eastwooda, Mao Tse-Tunga i djevicu Mariju.
Na izložbi će javnosti biti prvi put predstavljen omot ploče I čovjek je stvorio boga / And Man Created God u seriji od 11 zasebnih fotografija koje su također rađene u suradnji sa fotografom Andražem Muljavcem.

Istovremeno će Borghesia premijerno predstaviti video spot Mi vam ne vjerujemo režisera Janeza Burgera (montaža Miloš Kalusek, snimatelji Miha Poreduš, Metod Bočko i Pop TV). Mi vam ne vjerujemo je uvodna pjesma novog albuma I čovjek je stvorio boga koja tvrdi da više nema nikakve osnove za povjerenje u ekonomske i političke institucije suvremenog svijeta i njihove vođe. Sav kapital povjerenja je potrošen.

Ovo je ujedno i svjetska premijera novog videa Borghesie. Ulaz u Galeriju Greta je besplatan. Uvodni razgovor s autorima vodit će glazbeni i filmski kritičar Željko Luketić, autor predgovora za nedavno reizdani LP ‘Clones’ (Dark Entries, 2012.).

http://www.metropolis-mailorder.com/product.php?prodnum=MET+808