Categories
NOVOSTI

Radionica ekspresivne reciklaže

GretaV01

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na radionicu EKSPRESIVNE RECIKLAŽE!

 Svi stariji od 16 godina koji bi voljeli bit kreativno vođeni kroz nastanak likovnog djela/dizajnerskog proizvoda, upuštajući se u proces razgradnje subjektivnog doživljaja ili lišavanja predmeta iz neposredne okoline njihovih sentimentalnih, često opterečujućih vrijednosti u opuštenom, poticajnom i kreativnom okruženju su dobrodošli! Umjesto oblikovanja industrijski proizvedenog likovnog materijala bit ćete uvedeni u pojmove i postupke ‘ready made-a’, ‘asamblaža’, ‘dekolaža’ kroz recikliranje otpadnog materijala slučajno pronađenog ili ciljano odabranog za obradu teme po vašem izboru. Na primjer: možete račune za struju pretvoriti u ornament za dekoraciju vaše noćne lampe ili obiteljsku povijest prenijeti potomcima stvarajući vlastite ilustracije fotografijama iz obiteljskog albuma. Kroz radionicu vodit će vas akademske umjetnice Ivana Ognjanovac i Nina Iris Bešlić koje pod pseudonimima HafoxaH i R&W već nekoliko godina stvaraju unikatne proizvode crpeći inspiraciju upravo iz svog privatnog okruženja, svog likovnog stvaralaštva i ekologije.

 Napomena: radionica je otvorena i za dječji (školski) uzrast.

HAFOXAH

 Tijekom školovanja (ŠPUD Zg; ALU Zg; UAD Cluj, RO) postepeno sam razvijala sklonost eksperimentiranju sa atipičnim nosiocima likovne kompozicije. Umjesto klasičnih slikarskih podloga uvijek sam u potrazi za podlogom koja može postati predmetom sama po sebi. Moji crteži često postaju ‘nosivi’; postaju odjeća, posteljina, svjetiljka, foto album ili herbarij. Ne radi se pri tome o ilustraciji neke površine nego o traženju najprikladnije površine za crtež i njegov sadržaj. Tako su moje izložbe česće na slučajnim prolaznicima nego u zatvorenim galerijskim prostorima. Često ‘crtam pišući’ odnosno koristim slovo kao nosioc ritma i fragment ornamentalnog prikaza. Teme s kojima radim uglavnom su intimne a cilj je upravo ‘razgraditi’ ih i pretvoriti emotivni naboj u kreativno razmišljanje i djelovanje. U tom smislu blizak mi je godine osmislila sam i vodila niz likovnih radionica (za HDLU i MCUK Travno) kroz koje u suradnji s polaznicima istražujem i pronalazim nove sadržaje i načine oblikovanja.

 Info o HafoxaH – http://www.hafoxah.blogspot.com/

R&W – Recikliraj i nosi

 Odabir kolegija tijekom školovanja utjecao je na moj likovni izraz ( produkt dizajn – ŠLUS, slikarstvo – ALU Zagreb) te sam prirodno slijedila postmodernističku nit fuzioniranja raznih medija, tehnika i materijala. U svom radu često kombiniram različite umjetničke medije, brišući time razlike među njima. Interes za sadržaj pronalazim u neobičnim događajima, međuljudskim odnosima i bizarnoj stvarnosti svijeta u kojem živim. Edukacija iz Art –terapije i Integrativnog Gestalta uvodi me u prostor pedagoškog rada gdje koristim terapijski pristup kao nevidljiv sadržaj u radu s polaznicima radionica. Od 2006. surađujem na mnogim projektima koji koriste umjetnost kao alat transformacije osobnih sadržaja ( „Vidjeti nevidljivo“ – promicanje urbane kulture među djecom s posebnim potrebama, „Doživljajna edukacija – 100 % prirodno“, „Umjetnost je i u meni i u tebi“, i „Sreća pripada trijeznim ljudima“) te kao voditeljica i profesorica likovnih programa za djecu i odrasle u suradnji s učilištima i umjetničkim udrugama: HDLU, Centar za kulturu i obrazovanje „Cekao“, Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn „ Tanay“,Zagreb. 2010. godine kreiram proizvod pod imenom Recycle & Wear ( Recikliraj i nosi ) koji kao glavni element kreativnosti koristi princip reciklaže.

 Info o R&W – http://recycleandwear.blogspot.com/ i o projektu http://creativeatelier.blogspot.com/

Gdje i kada?

U Galeriji Greta, Ilica 92, Zagreb

Odrasli – subotom od 13h do 16h

Djeca – subotom od 10h do 12h

Cijena?

Odrasli 250 kn mjesečno ili 100 kn po susretu ( 85 kn studenti )

Djeca 200 kn mjesećno ili 75 kn po susretu

Prijave?

Na e-mail s naznakom „ Za radionicu ekspresivne reciklaže“ na:

info@greta.hr ili kreativniatelje@gmail.com

ili telefonski na: 091 796 3365 ili 091 588 3807