O GRETI

Greta je prostor smješten u centru grada Zagreba, u neposrednoj blizini Britanskog trga, gdje se u dinamičnom tempu svaki tjedan održava novi prezentacijsko-izložbeni program.

Prostor karakterizira atraktivna lokacija, veliki izlozi koji pljene pogled direktno s glavne glavne gradske ulici te unutrašnjost koja je potpuno podređena organizaciji najrazličitijih događaja. Program Grete pokrenut je kao direktna reakcija na zatečenu prostornu kavalitetu ali i kao odgovor na evidentnu potrebu za pokretanjem otvorene nezavisne platforme za širi spektar kreativnih prezentacija.

U Greti se svaki ponedjeljak otvara nova izložba nakon čega sljede radionice, neformalna kreativna druženja te krajem tjedna projekcije, promocije i prezentacije. Osnovu programa čini prezentacija suvremenog umjetničkog stvaralaštva no prostor nudi i značajan kapacitet za prezentaciu i promociju šireg spektra različitih kreativnih aktivnosti. U periodu od prvih 6 mjeseci u Greti je održano preko 60 različitih događaja, od izložbi, prezentacija i projekcija do radionica, predavanja i promocija, …isti tempo nastavlja se i u nadolazećim sezonama.

Program koji je pokrenut unutar ovog prostora postqavjen je kao nezaobilazna točka na kulturnoj sceni grada, a zbog svog intenziteta, dinamičnosti i kvalitete, predstavlja jedinstveni koncept i na području šire regije. Greta je prostor u kojem se svaki novi događaj dogovara u neposrednom okruženju te u vrlo kratkom roku, postavlja i prezentira javnosti.