INTERFACE

INTERFACE radionice digitalnih umjetnosti

od 01.07 do 08.07.2013. Greta, Riva 13/3xb (bivši buda bar) Rijeka.

Interface je interdisciplinarni umjetnički program fokusiran na istraživanje odnosa između novih digitalnih medija i analognih prepozantljivih formi u umjentičkom stvaranju. U sklopu programa održavaju se radionice, prezantacije i manifestacije s ciljem povezivanja različitih umjetnika i šire publike.

Ovom prilikom predstavljamo tri nove radionice namjenjene stvaraocima iz područja audio i video umjetnosti, vizualnih komunikacija, programiranja i modeliranja te autorima koji su zainteresirani za sudjelovanje u programu iz šireg kruga umjetničkog stvaralaštva kao što su slikarstvo, skulptura, glazba i performans. U periodu od 7 dana održati će se tri usporedne radionice: – 3D video mapping radionica / voditelj: Mihael Giba – Radionica generiranja slike i zvuka u realnom vremenu / voditelj: Zvonimir Marčić – BioArt radionica o povezivanju videa i zvuka s parametrima ljudskog bioritma / voditelj: Valery Vermeulen (BE) Radionice 3D mappinga i audio-vizualnog generiranja namjenjene su upoznavanju s programima i procesom razvoja video projekcije koju kombiniramo s mapping tehnikama, crtežom, slikom, fotografijom ili videom. Istražujemo kako novim tehnologijama dinamizirati poznate medje koje uključujemo u proces generiranja te kako povezati sve segmente u interaktivnom okuženju i realnom vremenu.

Bio Art radionica pruža uvid u najnovije trendove interaktivnih sučelja koji generiraju sliku i zvuk na temelju podražaja koje registriramo direktno iz ljudskog organizma. Radi se o EMO Synth sustavu koji povezuje bio ritam pojedinca s zvukovima koje generira softwerski sustav. Instalacija i perforams ukjlučuju video umjetnike te muzičare u prostoru, koji su pozvani da improviziraju i stvaraju audio-ideo materijale na temelju predhodno zadanih parametara. Sustav generira glazbu i manipulira slikama, dovodeći na taj način korisnika u određena emotivna stanja. Emocionalne reakcije se mjere i procesiraju biosenzorima koji prepoznaju različite psihofiziološke parametre, poput broja otkucaja srca, razine stresa i sl. Ova radionica je namjenjena video umjetnicima, muzičarma no temeljno podrazumijeva korištenje umjetne inteligencije, afektivnog digitlnog sustava, statističkog modeliranja, algoritamske izrade zvukova i glazbe te tehnika manipulacije slikama.

Radonice će trajati 7 dana nakon čega se program nastaviti u obliku pojedinačnih audio-vizualnih manifestacija na više gradskih lokacija. Manifestacije će uljučiti i nastupe skupine muzičara ‘Leutmagnetik’.

PROGRAM:

Od ponedjeljak 01.07. do nedjelje 07.07.2013

U periodu od 7 dana održati će se tri usporedne radionice:

– 3D video mapping radionica / voditelj: Mihael Giba

– Radionica generiranja slike i zvuka u realnom vremenu / voditelj: Zvonimir Marčić

– BioArt radionica o povezivanju videa i zvuka s parametrima ljudskog bioritma / voditelj: Valery Vermeulen (BE)

petak 05.07 i subota 06.07.

Projekcije i prezentacije radova nastalih unutar radionica

– 3D mapping projekcije

– interaktivne audio-vizualne instalacije

– video projekcije generirane u realnom vremenu

voditelji: Mihael Giba i Zvonimir Marčić

petak 05.07 i subota 06.07.

Projekcije eksperimentalnih animiranih filmova:

– James Connolly ‘UNIVERSAL CODEC ERROR ABORTING VIDEO’

– Ken O’Connell and Terry Beyer ‘CHIPS IN SPACE’

– Johnny Woods ‘OSMO’

– Kokofreakbean ‘GOD KNOX’

– Shalo P ‘THE HEART’ 0921926678

– Suzan Pitt ‘ASPARAGUS’

– Pink Twins ‘MIRACLE’

– Yoshi Sodeoka ‘ACHERON’S PYRAMID / LYRE OF THE PRIESTESS’

– Predstavljenje projekta ‘ŠKVER’ Dunja Janković

petak 05.07.

21h.

interaktivni audio-video performans

– EMO Synth by Valery Vermeulen (BE)

Prezentacije rezultata Bio Art radionice – generiranje slike i zvuka na temelju podražaja iz ljudskog organizma.

22h.

Audio-video perforamns

– NIMBUS DEI

Performans se odvija uz projekciju kolaža eksperimentalnog filma Dalibora Barića “Sky Vibrates Dolce Nada”
nastupaju:
Tomislav Babić – elektronika
Marko Rukavina – kontrabass
Dalibor Barić – gitara
Tena Novak

subota 06.07. 22h

koncerttni audio-video performans

– LEUT MAGNETIK

Uz nastup splitske skupine ‘Leut Magnetik’ projecirati će se eksperimentalni video radovi i mapping projekcije nastali unutar radionica.