9.4.2018. Darko Škrobonja – Sade sati

sade_sati

Pozivamo vas na otvaranje izložbe Darka Škrobonje koja će se održati u prostorima cafe bara/galerije Botaničar i galerije Greta. Ova zanimljiva kolaboracija galerijskih prostora donosi vam izložbu pod nazivom Sade sati koja se otvara u 19h u Botaničaru te u 21h u galeriji Greta. Radove ćete u sljedećem tjednu moći pogledati u oba prostora.

O izložbi:
Recentna umjetnička produkcija Darka Škrobonje nastala je bilježenjem neposrednih pojavnosti, odnosno njihovom reinterpretacijom putem tehnologijske manipulacije i svrstavanjem u nekoliko samostalnih, tematski određenih arhiva. Rezultat su zaokružene umjetničke cjeline koje nisu isključivo dokument točno određenog vremena, mjesta ili stvari već zahvaljujući specifičnom autorovu senzibilitetu provociraju gonetanja metafizičkih i mogućih značenjskih aspekata prikazanih lokaliteta i pojavnosti.
Trenutno izloženi Škrobonjini radovi atmosferični su i kanaliziraju razne mijene i procese što se tijekom godine odvijaju na različitim lokalitetima. Lokacije i ugođaj variraju: od Ogorja u Dalmatinskoj Zagori do Maroka; od melankoličnih i nostalgičnih sentimenata (Ptice), preko tankoćutnog humora (ciklus Zima), sve do zapanjujućih (Lapis Interior) i mantrički perpetuiranih prizora (Meduze).
Subjektivno govoreći, Škrobonjine radove najbolje je promatrati u opuštenom raspoloženju i stavu(Ponekad treba putovati bez cilja).

O autoru:
Darko Škrobonja (Split, 1986.) 2010. završava školu filma u Kino klubu Split nakon čega upisuje Umjetničku akademiju u Splitu, odsjek za Film i video.2016. završava diplomski studij Medijske umjetnosti na UMAS-u.
Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložaba u Hrvatskoj i Njemačkoj.
Autor je, kamerman i direktor fotografije za više kratkih igranih i dokumentarnih filmova.