9.3.2013. – Sine Linea – platforma novog zvuka9.3.2013. – Sine Linea – platforma novog zvuka

Sine Linea – platforma novog zvuka
Subota, 09.03.2013. s početkom u 21h u Greti
Dragi prijatelji pozivamo vas na live-act
Sine Linea – platforma novog zvuka u Greti.
Sine Linea je nastala 2009 godine iz potrebe da predstavi autore koji se bave prvenstveno novim formama zvukovnog izričaja, kao i inovativnim sintetičkim praksama audio-vizualne izvedbe.

Formalno “bez linije”, većina izvedbi je improvizirana, ali ipak bitno različita od jazza, ali ne nužno i suprotstavljena. Porijeklo vodi iz rada mnogih modernih kompozitora kao što su Cage, Xennakis, Radigue, Parmegiani, dok se njen današnji društveni kontekst uobličuje u cijelom nizu autora za koje je interesantno da vuku korijene iz punka ili metala.

Namjera je od početka bila okupiti na jednom mjestu umjetnike koji razmišljaju i izražavaju se na ovaj način i žive u Zagrebu. Dati im neku vrstu mogućnosti za predstavljanje te ih tako potaknuti za daljnju komunikaciju. Naravno kroz godine uspostavljen je i kontakt s umjetnicima iz drugih gradova i država tako da su i oni postali bitan dio Sine Linea programa.

Nakon Galerije SC, galerije Bačva HDLU-a, Galerije Karas te Zagrebačkog plesnog centra ove godine program se seli u Galeriju Greta, Ilica 92.

– – – – – –

Andro Giunio (Zagreb), dizajner vizualnih komunikacija bavi se eksperimentalnom glazbom – polazište je uglavnom električna gitara (ali i drugi instrumenti), koristeći efekte bazirane na feedbacku reverba, delaya i loopa stvara repetativne (drone) strukture, kombinacije šumova i tonova, tihih i glasnih zvučnih tekstura, harmonije i disonance koji često nastaju uživo u trenutku improvizacije. Aktualni eksperimentalni solo projekt zove se Draft (draftdraftdraft.tumblr.com).