9.11.2014. – Prostor je taktika9.11.2014. – Prostor je taktika

greta

 

Pozivamo vas na prezentaciju projekta Prostor je taktika u nedjelju 9.11.2014. u 20:00 h u Greti, Ilica 92, Zagreb.

Okupljeni autori (Marta Banić, Vida Guzmić, Barbara Majnarić, Stjepan Milas, Martin Mrzljak, Bojan Mucko, Luka Smetiško, Lea Vene) tijekom trodnevnog boravka u Greti, galeriji pristupaju iz site specific perspektive iščitavajući njene prostorne gabarite na različitim razinama: odnos unutarnjeg (privatnog) i vanjskog (javnog) posredovan opnom izloga, pravno-imovinski status, zvučna slika grada u galeriji, zvučna slika galerije u gradu, šetnja kao alat (taktika) resemantizacije grada. Boravak u galeriji završava multimedijskom prezentacijom u nedjelju 09.11. u 20h.

Naslov šireg projekta – Prostor je taktika – progovora ujedno i o tematskim smjernicama projekta i o metodologiji njegove provedbe. Promišljanje prostornih fenomena zajedničko je ishodište svih autora/ica okupljenih projektom, kako iz umjetničke, tako i iz teorijske perspektive. Svaki od sudionika/ica iz svoje pozicije i u svom mediju dovršava naslovnu izjavu; za nekoga je prostor taktika interakcije, za nekoga taktika konstrukcije sjećanja, za nekoga taktika fikcionalizacije. Prostor umjetničke proizvodnje za sve je taktika intermedijalnosti, interdisciplinarne suradnje, preispitivanja modela grupne proizvodnje i eksperimenta s kolektivnim autorstvom.

Projekt je nastavak suradnje započete projektom Identiteti izvedenim unutar programa SC Galerije 2010. godine. Projekt Prostor je taktika 2014. direktno se nadovezuje na tri ranije održane izložbe: Prostor je taktika I. (Galeriji Jogurt, 2011.), Prostor je taktika II. (Galerija SC, 2011.), Prostor je taktika III. (Velesajam kulture, 2012.). Četvrta izložba realizirana je krajem rujna 2013. godine u izložbenom prostoru Jedinstvo zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade – Pogon.