29.9.2014. – Kadar po kadar29.9.2014. – Kadar po kadar

greta
Međunarodni festival fotografije ‘Organ Vida’ – Izložba ‘Kadar po kadar’

Kadar po kadar

Otvaranje ponedjeljak 29. 09. u 20h.

Greta, Ilica 92, 10000 Zagreb

Izložba ostaje otvorena do 05.10. 2014.

Autori: Marko Ercegović, Sanjin Kaštelan, Davor Konjikušić, Ana Mihalić, Bojan Mucko, Mario Topić, Ivana Vučić

Izložba Kadar po kadar na pojedinačne statične slike razlaže fotografije autora čiji će radovi biti objedinjeni u audiovizualnom performansu Refleksije, u izvedbi beogradskog kolektiva ImprovE (glazba: Igor Čubrilović, Igor Stangliczky i prijatelji, http://www.i2.rs/) kojega će slikom pratiti Ivan Lušičić Liik (http://www.ivanliik.net/).

Ova će se site specific izvedba pod egidom proširene fotografije održati u Laubi 3. 10. u 22 sata, u sklopu ovogodišnjeg međunarodnog festivala fotografije Organ Vida (više o tome na: http://organvida.com/photography-expanded/).

Imajući na umu krovnu temu festivala, pojedine su serije odabrali sami autori dok su neki od njih odabir prepustili Ivanu Lušičiću Liiku, a zajedničko se demokratično i dehijerarhizirano kuriranje – velikim djelom uvjetovano i manjkom sredstava – nastavilo prepuštanjem odabira načina produkcije pojedinog rada autorima, uz minimalne kustoske intervencije organizatora. Vezani tekstom inicijalnog poziva u jednom, i osobnim poznanstvima u drugom slučaju, i ovo je bio još jedan pokušaj odbljeska; istraživanje mogućnosti refleksija jednih u drugima, autora u njihovim projektima i nas u njihovim odabirima.

Ana Mihalić – Tu i tamo
Bojan Mucko – bez naziva
Davor Konjikušić – Pogledi (foto dnevnik)
Sanjin Kaštelan – bez naziva
Ivana Vučić – Siget 6 – Inside / Siget 6 – Outside
Marko Ercegović – Kretanje, gledanje
Mario Topić – Život s depresijom

Published
Categorized as PROGRAM