25.5.2015. DUNJA JANKOVIĆ: Međusobe25.5.2015. DUNJA JANKOVIĆ: Međusobe

1

Dragi prijatelji,

pozivamo vas da u ponedjeljak, 25.05, u 20 h dođete na otvorenje izložbe Dunje Janković u galeriji Greta i proslavite s nama dan mladosti.

Dunja Janković diplomirala slikarstvo na ALU Zagreb, a magistrirala na School of Visual Arts u New Yorku. Od 2003. sudjeluje u radu strip kolektiva Komikaze, s kojim izlaže i gostuje na raznim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Iako najčešće radi u mediju stripa, bavi se i muzikom, videom, dizajnom i raznim interdisciplinranim kombinacijama.
Dosad je objavila samostalne strip-albume u SAD-u, Portugalu i Srbiji. Idejna začetnica i voditeljica ŠKVER art projekta ( skver-art.com ) u Malom Lošinju, jedna od organizatorica internacionalnog strip festivala THE PROJECTS ( Portland, Oregon ) te predavačica na Independent Publishing Resource Center-u u Portlandu. Skrasila se na otoku Lošinju gdje vodi atelje/galeriju POLAPOLA i sitotisak studio u bivšoj tvornici sardina.

O izložbi:

Prazne sobe, titrave sobe, sobe bez zidova, crvene sobe, zeleni kutevi, nedovršene stepenice, mermer, inox, ogledala, vrata, prolazi, neprohodni prostori, ne prostori i druge dimenzije, osobe ili neodređena prisustva, međusobe i međusobne utvare.

Apstraktni i asocijativni haiku stripovi u nastajanju zadnjih dvije godine.
Naracija kroz odnose oblika, zvukove boja, ritam izmjena i ostale vizualne šumove.

Više o Dunji i njezinim radovima možete pogledati ovdje: http://www.tripica.org/