24.11.2016. – Interface 2016 predstavlja – Sine Linea / platforma novog zvuka

sinelinea

Pozivamo vas na performanse platforme novog zvuka ‘Sine Linea’ u sklopu našeg programa novih medija ‘Interface’, koji će se izvoditi u Greti od 24 do 26.11.2016.

Četvrtak 24.11.
Roko Crnić (hr)
Niko MIhaljević (hr)
Richie Herbst (at)

Petak 25.11.
Tin Dožić (hr)
Davor Sanvicenti (hr)
Kaykut & Pfeiffer (at)

Subota 26.11.
oticon (hr)
Andro Giunio (hr)
Labosh Kapec duo (hr)

Programi počinju u 20:30 a završavaju u 23:30.

Greta, Ilica 92, Zagreb

……………………..….

Sine Linea kao platforma novog zvuka nastala je 2009. godine iz potrebe da predstavi zagrebačke autore koji se bave prvenstveno novim formama zvukovnog izričaja, kao i inovativnim sintetičkim praksama audio-vizualne izvedbe.

Formalno “bez linije”, većina izvedbi je improvizirana, ali ipak bitno različita od jazza, ali ne nužno i suprotstavljena. Porijeklo vodi iz rada mnogih modernih kompozitora kao što su Cage, Xennakis, Radigue, Parmegiani, Malec dok se njen današnji društveni kontekst uobličuje u cijelom nizu autora koji vuku korijene iz eklektične mješavine raznorodnih rubnih umjetničkih praksi.

Namjera je od početka bila okupiti na jednom mjestu umjetnike koji razmišljaju i izražavaju se na ovaj način i žive u Zagrebu. Dati im neku vrstu mogućnosti za predstavljanje te ih tako potaknuti za daljnju komunikaciju. Kroz godine uspostavljen je i kontakt s umjetnicima iz drugih gradova i država tako da su i oni postali bitan dio Sine Linea programa. Ove godine ugošćujemo priznate umjetnike iz Austrije.

Nakon Galerije SC, galerije Bačva HDLU-a, Galerije Karas te Zagrebačkog plesnog centra, 2016. godine program se odvija u Galeriji Greta, Ilica 92.

Produkcija: BuntArt
Financijska potpora: Ministarstvo kulture i Grad Zagreb

Program Interface sufinanciraju: Ministarstvo kulture, Grad Zagreb i HAVC