20.2.2017. – IVAN FIJOLIĆ

ivan-fijolic

Pozivamo vas na otvorenje izložbe Uloga postamenta u derivatu popartističke skulpture spomeničkog predznaka u ponedjeljak 20. 2. 2017. u 20 sati u Galeriji Greta, Ilica 92, Zagreb.

U izloženim radovima Fijolić traga za idealnim odnosom postamenta i kipa kroz suprotnosti geometrijske strukturalne linije i organičke forme, piramide i asteroida, tamnog i svjetlucavog, čelika i plastike, velikog i malog, istog, a različitog… u potrazi za cjelinom.

Ivan Fijolić rođen je 1976. godine u Zagrebu. Radi pretežito u mediju kiparstva. Radovi mu se nalaze u zbirci Filip Trade te u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu. Dobitnik je Nagrade Akademije likovnih umjetnosti za diplomski rad Okršaj (Zagreb, 2001), Rektorove nagrade za izložbu Check Your Head Out s radom 12 autoportreta (Zagreb, 2004) i Nagrade 37. Mediteranskog kiparskog simpozija za rad Školica (Labin, 2009) koja se dodjeljuje na Trijenalu hrvatskog kiparstva. Ostvario je tri javna rada: Fundacija Batta, Zlín, Češka; Black Foot, Park skulptura, Vrsar i Bruce Lee, Mostar. Autor je ciklusa skulptura za Muzej krapinskog pračovjeka u Krapini (2009). Živi i radi u Zagrebu.

Izložbu možete pogledati do 25. 2. u radno vrijeme galerije od 17 do 20 sati.