12.9.2016. – Organ Vida / Kakva je ovo knjiga?12.9.2016. – Organ Vida / Kakva je ovo knjiga?

najava
Pozivamo vas na otvorenje izložbe ‘Kakva je ovo knjiga?’ u ponedjeljak 12.09.2016. u 20h. Greta,Ilica 92, Zagreb,

KAKVA JE OVO KNJIGA? izbor je najznačajnijih fotografskih knjiga izdanih od 2014. do 2016. Eklektična u svojoj srži, izložba se sastoji od serije od 20 fotografskih knjiga, koju prate grafike i audiovizualni materijal. Iako izložba ne predstavlja konačan, aksiomatski katalog fotografskih knjiga, već osobni i subjektivni izbor onih omiljenih, cilj je izložbe istaknuti širok raspon pristupa, filozofija i praksi u području međunarodne produkcije fotografskih knjiga. U fokusu istraživanja nalaze se mali neovisni izdavači, koji se uspoređuju s fotografima koji sami objavljuju i distribuiraju svoja otisnuta djela.
Na izložbi bit će dostupno stručno vodstvo, kao i susret s ljubiteljima fotografskih knjiga. Izložba je pokrenuta s ciljem poticanja publike na promišljanje o izdavačkoj praksi te upoznavanja iste s trenutačnim stanjem u umjetnosti izrađivanja fotografskih knjiga, koje prilično uspješno odražava tendencije u suvremenoj fotografiji. Pomoću aktivnosti koje su dostupne uz izložbu, KAKVA JE OVO KNJIGA? stvara edukativni forum u kojem će lokalni umjetnici, urednici i izdavači moći međusobno razmjenjivati ideje i unaprijediti vlastite strategije i projekte.
Natasha Christia freelance je kustosica, spisateljica i edukatorica koja djeluje u Barceloni. Bila je gost urednik na izdavačkom sajmu Read or Die u Barceloni u studenom 2015. godine, te kustosica Festivala dokumentarne fotografije DocField 2016, pod naslovom Europe: Lost in Translation, koji se održao od svibnja do srpnja 2016. godine.

Otvorenje: 12. rujna 2016. u 20:00h
Trajanje izložbe: 12. – 18. rujna 2016.
Radno vrijeme: svakog dana od 17 – 20 h
Galerija i adresa: Galerija Greta, Ilica 92, Zagreb